lørdag den 11. juni 2011

Eksperiment - status d. 11.6.11

Den første spire - meget mod min forventning er det Vicente's, der spirer først! Den er straks kommet under en af de nye blå lamper (http://www.prolys.dk/plante-akvarie-lys-products_id-543.html).






Det er ikke let at få øje på spiren - men den er der!

lørdag den 4. juni 2011

Status - og starten på et eksperiment

Det er vist på tide med en status...

Det går forrygende i drivhuset - tomaterne, der blev plantet i april, er nu godt over 1 m høje og har allerede gang i en masse frugter. Jeg plantede peber ud i starten af maj, og det er også gået helt efter planen. Jeg plantede faktisk en agurk og en peber ud samtidig med tomaterne, og begge har det fint!



De efterårssatte løg i køkkenhaven er blevet rigtig pæne, og vi begyndte at bruge af dem for en god uges tid siden - det skal i hvert fald gentages til efteråret, selv om de er temmelig dyre i indkøb!



De fleste bede er plantet til - 3 slags kål, salat, persille, kartofler (nu med blomster), porrer, løg, buskagurk, Kamo Kamo (New Zealandsk græskar), bladselleri, rødbeder...


Og nu til eksperimentet - selvfølgelig noget med chili og LED!

Jeg har i dag sået Vicente's Sweet Habanero, Mild Jalapeno, Nora de Bola og Numex Suave - 2 frø af hver. De skal dyrkes inde under LED, og så skal jeg se, om de kan komme til at give en ordentlig høst på den måde til vinter. Ikke så økologisk, men mine LED-spots bruger kun henholdvis 12 og 17 W, så værre er det heller ikke...

Og familien er igen blevet større - Steen har haft gang i rugemaskinen med 19 æg, og det er der kommet 15 fine kyllinger ud af.

De er flyttet i en stor kasse ud i drivhuset, hvor de skal gå den næste uges tid, indtil de kan komme ned i det lille kyllingedrivhus.