søndag den 29. januar 2012

Sået i dag...

Peber:
Rød snack fra Kvickly - tog frøene for 3 år siden, meget stor og sød snackpeber
Corno di Toro Giallo - stor, gul snackpeber
Chocolate Beauty - brun, sød peber


Tomater:
Roma - aflang pastatomat
Ukranian Purple - mørk blomme
Schimmeig Creg - rød med striber
Golden Queen - gul med fantastisk smag
Burpee Delicious - Bøftomat, skulle blive enormt stor. Gider ellers ikke bøftomater, men prøver en enkelt
Rosada, rød og gul - min absolutte favorittomat. Desværre en F1 - den gule stammer fra nogle af mine egne frø som jeg såede forrige år. De har været gule og velsmagende to år nu, så det er spændende, om 3. generation også bliver det!
Il San Marzano Lungo - aflang pastatomat, som var superlækker sidste år
Moskvitch - fik en stikling ret sent sidste år, men de frugter, der nåede at komme, smagte godt, så den skal prøves igen
Black Truffle - mørk blommetype, byttefrø fra Chilifan

Har også plantet en del i større potter i dag - de gror fint under alle LED-pærerne, men det ser ud til, at den nye på lige under 19 W fra Bjarne er meget effektiv. Formentlig fordi der er 3 W-dioder i den, vil jeg tro...

torsdag den 19. januar 2012

Fatalii

En meget fin, lille Fatalii - chinenserne bliver meget fine og tætte under det blå lys:

Det var hurtigt!

Jeg såede citrongræs d. 15. - og de spirede i løbet af 3 dage!

Det er vist noget af det hurtigste, jeg har set endnu...

Det er i øvrigt ud til, at min nye LED-pære med 3-w dioder i den grad gør noget ved planterne. De gror meget hurtigt under den, og jeg har sat et par kontrolplanter under min ProPlant6, så jeg kan lave en sammenligning - spændende!

mandag den 16. januar 2012

Flere frø i spirekassen

I går såede jeg citrongræs, Papaya, Busk- og Thaibasilikum, så nu er den store spirekasse godt fyldt op.

Heldigvis er der hele tiden noget, der spirer, og som bliver flyttet hen under det blå lys til de andre små...

Jeg har sat nogle relativt små planter ind under min nye LED med 3 W-dioder - er lidt spændt på at se, hvad der sker, for der er ret meget rødt i den og ikke så meget blåt. Hvis de strækker sig for meget i højden, må de ind under det blå lys igen...

lørdag den 14. januar 2012

Flere frø

Sået rød citronchili dag - den er jeg meget spændt på at prøve!

Alle basilikum spirer nu + de to tomatilloer.

Her er Supermarkedschili og Gul Cayenne fra d. 7. november - meget flotte planter!


 Og mine småplanter i dag - skal snart have plantet lidt om:


mandag den 9. januar 2012

Lidt peberfrugter

Sået i dag:

Keystone Resistant - 2 frø
Cuneo Giallo F1 - 2 frø
California Wonder Gold - 3 frø

Der bliver vist lidt flere planter, end jeg selv kan klemme ind i drivhuset - heldigvis mangler jeg kun at så Rød Citronchili, som jeg er lidt spændt på. Frøene skal bare lige dukke op først - de kommer fra Frøbytte-tråden på Chilifans forum

søndag den 8. januar 2012

Tidlig forårssåning

Så røg der lige mere i den store spirekasse:

Ananaskirsebær
Tomatillo
Salatbladet basilikum
Kæmpeløg

lørdag den 7. januar 2012

Omplantning

De små planter gror, som de skal, så der blev plantet lidt om i dag. Især Peppadew gror som bare pokker, men det bliver jo også en voldsomt høj plante - omkring 2½ m sidste år!

Alle tre Luffafrø er dukket op meget før forventet, så jeg er meget spændt på at se, hvornår de indtager hele kontoret. De skulle vist vokse ret vildt, når de går rigtigt i gang :)

Chinenserne især er nogle superflotte, små og tætte planter, så det er helt, som det plejer. Annuum'erne er sjovt nok lidt længere bagud, men de skal nok få det indhentet. Blondie var vildt længe om at spire sidste år, men er allerede en rigtig flot, lille plante nu. Så må jeg se, hvor den skal flytte hen, for det er ikke en af dem, som jeg skal dyrke i år selv!

Det går også fint med de overvintrende planter, som blev skåret helt ned - de sætter masser af skud og blomsterknopper, som jeg dog stadig piller af. Jeg har en idé om, at de bliver sat i store potter sidst i marts/først i april, og så får de lov til at sætte frugt og komme i drivhus igen.

Lidt billeder fra i dag - først de små under det blå lys:


En lille Peppadew fra 21.11.:






Lidt lys i bladene, da den indtil i dag kun har stået i såjord uden gødning.

Og en overvintrende Vicente's Sweet Habanero - masser af blomsterknopper, som bliver pillet af, så snart de er store nok til, at jeg kan få fat i dem:


Foreløbig holder det meget godt med ikke at så lige så meget som sidste år - har dog bestilt en enkelt slags chili mere... Rød Citronchili - det må prøves! Og jeg har bestilt Papaya, Pistacie og Kapers fra Barneys Frø og Planter - der skal jo eksperimenteres med andet end chili i år...

søndag den 1. januar 2012

Tomatspirer

De tre Glacier spirede for et par dage siden ( 5 dages spiretid) og står nu under det blå lys. Og lige nu er den første Luffa-spire på vej efter en uge, og det er alt for hurtigt.... De kan være op til 4-6 uger om at spire, så den kan godt give et pladsproblem inden så længe! Det bliver vist en ret stor plante...

Der er ikke liv i Mulato Isleno - heller ikke i 2. såning, så de ryger ud nu, så der kan blive plads til nye ting i spirekassen. Naranja, som jeg har sået for 3. gang, ser heller ikke ud til at være til noget, så dem får jeg nok ikke prøvet i år.

Men jeg har nu også rigeligt med planter alligevel... Tror ikke, at jeg skal have sået flere, men der kommer som regel lige en ny sort eller to ind fra højre, så man ved aldrig :)

Nå ja, for resten: GODT NYTÅR!