torsdag den 19. januar 2012

Det var hurtigt!

Jeg såede citrongræs d. 15. - og de spirede i løbet af 3 dage!

Det er vist noget af det hurtigste, jeg har set endnu...

Det er i øvrigt ud til, at min nye LED-pære med 3-w dioder i den grad gør noget ved planterne. De gror meget hurtigt under den, og jeg har sat et par kontrolplanter under min ProPlant6, så jeg kan lave en sammenligning - spændende!

5 kommentarer:

 1. Hej Anja.

  På Havenyt fandt jeg din første tråd der startede i 2009, og alle de åndssvage kommentarer for folk der nedgjorde dit LED projekt.
  Tak fordi du bibeholdt den gode tone, og holdt fast i projektet.

  Jeg gik lidt død i alle henvisningerne, og nogle af dem jeg prøvede, var 'døde' links.

  Jeg bor på Færøerne, hvor der bestemt ikke er optimale forhold til såning/spiring. Så jeg er meget interesseret i de rød/blå LED lamper. Kan du hjælpe med et link, hvor jeg kan finde nogle der tilsuttes almindelige lamper, ligesom dine.?

  Det ville være en stor hjælp!

  SvarSlet
 2. Hej!

  Hyggeligt med en hilsen fra Færøerne, hvor jeg har været et par gange for at fiske for mange år siden:)

  Jeg kan hjælpe med to gode leverandører:

  http://www.prolys.dk/plante-akvarie-lys.html

  og

  http://www.barney.dk/ som også har en frygtelig masse spændende frø og andet godt! Ud over de modeller, han har på hjemmesiden, har han også lige fået en model hjem med 7 x 3 W dioder, som er supereffektiv. Prøv evt. at skrive til ham om den, hvis du er interesseret.

  Er det indendørs dyrkning, du har gang i, eller er du så heldig at have et drivhus?

  Mvh
  Anja

  SvarSlet
 3. Hej Anja.

  Tusind tak fordi du tog dig tid til at svare!
  Jeg vil fluks tjekke linksene (og håbe jeg kan styre mig når jeg ser frøene - har lige været i gang og bestille fra Impecta i Sverige).

  Det er indendørs, nede i kælderen, som ikke er isoleret., jeg vil så.
  Min søde mand er ved at bygge mig et plantehotel til udenfor, så jeg har et sted når planterne er store/stærke nok til at komme 'udenfor'. Det er jeg meget spændt på.
  Sommeren er meget kort, og gennemsnitlig har vi kun 12-15 grader. Det værste er vinden, selv om sommeren har vi storme med over 30 m/s, det er ikke noget fine sprøde planter klarer. :-/

  Jeg håber på et drivhus - men et drivhus heroppe skal være bygget ligeså stærkt og robust som et almindeligt hus .. så der er ikke noget med at sætte et almindeligt drivhus op. Så det har nok lange udsigter, både med tid og økonomi, for at få et rigtig drivhus.

  Plantehotellet, bliver ligesom et stort skab, beklædt med kraftig plastic.

  Mvh. Katja

  SvarSlet
 4. Lige en mere...

  Kan se at UFO'en er meget dyr, i forhold til LED lysskinnen. Er det fordi der er en væsentlig bedre effekt af UFO'en? Jeg har ikke lige hjerne til at forstå det tekniske.
  Jeg har bare brug for at kunne forspire almindelige planter i det tidlige forår, hvor vi ikke har nok lys heroppe. Jeg skal ikke dyrke enorme mængder, og også kun til privat brug. Så derfor spekulerer jeg på om en, måske to skinner er nok?

  SvarSlet
 5. Hej Katja -

  lysskinnen er ikke god til andet end helt små planter, og der er ikke plads til så meget under den.

  Den mest fleksible løsning er nogle spots med enten 12 eller 17 W. !7 w kan dække 1 x 1 m, og de andre kan dække 75 x 75 cm, så det er let at hænge dem op, som det nu bedst passer...

  Jeg bruger ikke selv en UFO mere - netop fordi det andet kan indrettes bedre, så man får mere ud af sit strømforbrug :)

  Mvh
  Anja

  SvarSlet