lørdag den 7. januar 2012

Omplantning

De små planter gror, som de skal, så der blev plantet lidt om i dag. Især Peppadew gror som bare pokker, men det bliver jo også en voldsomt høj plante - omkring 2½ m sidste år!

Alle tre Luffafrø er dukket op meget før forventet, så jeg er meget spændt på at se, hvornår de indtager hele kontoret. De skulle vist vokse ret vildt, når de går rigtigt i gang :)

Chinenserne især er nogle superflotte, små og tætte planter, så det er helt, som det plejer. Annuum'erne er sjovt nok lidt længere bagud, men de skal nok få det indhentet. Blondie var vildt længe om at spire sidste år, men er allerede en rigtig flot, lille plante nu. Så må jeg se, hvor den skal flytte hen, for det er ikke en af dem, som jeg skal dyrke i år selv!

Det går også fint med de overvintrende planter, som blev skåret helt ned - de sætter masser af skud og blomsterknopper, som jeg dog stadig piller af. Jeg har en idé om, at de bliver sat i store potter sidst i marts/først i april, og så får de lov til at sætte frugt og komme i drivhus igen.

Lidt billeder fra i dag - først de små under det blå lys:


En lille Peppadew fra 21.11.:


Lidt lys i bladene, da den indtil i dag kun har stået i såjord uden gødning.

Og en overvintrende Vicente's Sweet Habanero - masser af blomsterknopper, som bliver pillet af, så snart de er store nok til, at jeg kan få fat i dem:


Foreløbig holder det meget godt med ikke at så lige så meget som sidste år - har dog bestilt en enkelt slags chili mere... Rød Citronchili - det må prøves! Og jeg har bestilt Papaya, Pistacie og Kapers fra Barneys Frø og Planter - der skal jo eksperimenteres med andet end chili i år...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar